mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Sunday, January 30, 2011

everynite is hell

Salam...

Semasa aku junior, hampir setiap malam kami kene hell ngan senior. nak tahu sebab ape? alasan diorang simple je. x wish senior. mula2 rase susah gak la nak push up 100x tiap2 malam. lompat katak, tampar lalat, tu sume dah jadi biasa bagi junior macam kitorang. tiap kali ade fall in pkai PT order, kitorang dah taw dah yang kitorang mesti kene hell. kadang2 pkai uniform je kne hell. x kira masa dan dimana jua.hehe..



Kami juga x terlepas dari dende2 yang lain iaitu.



operasi mengutip biji saga.

Nak tahu brapa biji saga sorang?
Max 300
Min 50
Dulu ade pokok saga kat sini. redup la sikit nak kutip biji saga ni. tapi time ni dah kene tebang tapi still ade biji saga kat bawah2 tu.

Dende diberi atas kesalahan dibuat..

hensem x?

Ni kene berdiri sambil pengang kayu ape ntah..

Yang baiknye dende ni coz dapat mendisiplinkan kami. tapi yang x baiknye....


tido dalam kelas.

Sampai pointer sem 1 aku pun dapat bawah 2.0. nyaris2 nak kene buang. dan ade gak yang kene buang. nasib baik aku dapat recover sem 2 aku. dalam contract, aku mesti dapat CGPA 2.4. kalau x, aku x dapat bercerita skang ni. so, mesti korang dapat agak aku dapat pointer brape sem 2 kn?sem 2 aku dah biasa ngan hell2 ni dah. so, xde masalah untuk aku catch up balik pointer aku. orang kate bukan senang nak jadi senang dan bukan susah nak jadi susah. sume terpulang pada diri sendiri. hendak seribu daya, xnk seribu dalih.

Tapi sekarang bende ni dah xde dah kat alam. xde seniority. batch aku memang bengang gle time 2. aku pun x kempunan sangat nak hell junior. tapi dengan xdenye bende ni, diorang hilang respect pada senior dan lecturer. jadi dak2 yang nak masuk alam pasni, jangan takut la kat senior2 korang dan kalau korang kene hell ngan senior2 korang, korang jangan wat coz diorang x kene macam batch aku kene. banyak lagi dende yang kitorang kene. tapi aku rase, cukup la sampai sini je coz aku pun xnak ingat bende2 tu lagi. nantikan post aku yang akan datang bersama kapal M. V Bunga Bidara menjelajah dunia. tunggu..

p/s.. kepada kawan2 aku yang dalam gambar ni,jangan marah ye. aku nak berkongsi. kalau ade gambar aku kene hell, aku dah letak dah. tapi time aku kene hell, xde orang nak amik. xnsem..hehe..thanks..



4 comments:

eka said...

wahaa , kesiannya kauu =='

Sasa Al-Sharif said...

tp ada baiknya utk diri bro. ketahanan mental semakin kukuh secara automatik. abg aku kata la, dia tentera bab engineer

khairi said...

btol tu bro..aku sokong..mmg latihan ni byk membantu aku dalam kapal..

Anonymous said...

hahaha bangga ngan korang sume ..keep on sailing

Post a Comment