mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Thursday, January 27, 2011

day 4

Salam..

Disebabkan esok kami hanya ada aktiviti kawad, sekali lagi emergency drill bermula. kali ini aku lebih alert tentang waktu. tepat pukul 12.45 am, siren dibunyikan. haaa...lupe pulak nak bagi tahu. time tu mejoriti peserta tido dengan pakaian PT order iaitu pakaian sukan.macam ni..




Kenapa tido dengan lengkap pakaian sukan?hehe...ade yang pakai stokin skali..coz diorang takut lambat nanti. tapi still ade yang lambat. aku x tahu kenapa, tapi agak menyusahkan orang jugak la. kesian pada yang awal tu. macam biasa, aktiviti hell pun berlangsung. semalam guling2 je. arini sume cukup. fwd roll,back roll,side roll, push up, tepuk lalat, lompat katak. pergh..mcm katak dah aku tengok sume peserta.hehe..

Fwd roll: mula2 buat macam ni..



Lepas tu...





Korang akan pening lepas kedudukan macam ni..




eh,comel plak panda ni..hehe..

Pening selepas 5 round pegi balik dari hujung padang ke hujung padang. time fwd roll ni aku banyak menipu jugak. ye la..dulu belajar silat, ade fwd roll ni kan. so, aku dah biasa. jadi peserta yang x penah buat bende ni akan roll 20 kali di padang manakala aku hanya roll 10 kali.hehe..kalau korang berminat sangat nak masuk alam, dapatkan tips2 helah percuma dari aku.hehe..pas2 side roll..macam ni..


Mula2 korang tido macam ni..



Lepastu korang pusingkan badan ke kiri.macam ni...




Sampai la hujun padang. yang ni diorang bagi 1x je coz diorang tengok ramai yang muntah. bukan ape,pening 1 hal, bau muntah semalam yang x kering pun ade lagi. aku pun cube2 elak dari muntah2 tu.huhu..yang ni aku x leh nak bagi tips cam ne nak wat sedikit je.hehe..aku paling x suke buat side roll ni la. memang tangkap leleh. pada batch aku dme 24, mesti korang terngiang2 lagikan suara ini..."suke ke x"? "nak lagi ke"? "best ke x"?"nak masuk alam x"? dengan nada yang menganjing dan mengada2. dalam hati aku,aku rase nak letup je kat muke orang tua tu.hehe..


Pastu kitorang pun pergi ke dewan.pegawai2 tu memainkan permainan bodo yang dipanggil change order. disini  kitorang akan diberi arah untuk ape2 attire.contoh..tie order!!!pegawai tu menjerit.lintang pukang kitorang lari tukar pakaian tie order.macam ni....



Lepas semua dah sampai ke dewan, diorang akan check satu2 dari atas sampai bawah. time tu memang lawak la. ade yang x bawa tie la. ade yang x pakai stokin la, ade gak yang x pakai tali pinggang. ade gak yang xde tiga2 ni pun ade.hehe..macam2 orang. yang xde bende2 tu,sila buat push up 10x mengikut bende yang die xde.kalau xde tiga2,kena la wat 30 x..xde peluang nak tipu coz diorang duduk depan kita dan kira.huhu..

Untuk memuaskan hati pegawai2 tu yang ketagih sangat nak hell orang 2, diorang ambil point simple je. pen dan nota. mostly sume xde bende2 tu. 10 orang je yang ade. mesti lengkap la. kalau ade pen tapi xde nota pun x gune jugak. macam2 la. ade yang bawak pen tapi x bawak nota pun ade. ade gak yang bawak nota tapi pen hilang. coz berlari tadi,pen jatuh. mesti menyesal x ambil tadi kn??hehe..

Lepas tu tukar balik kepada PT order..

Lepas tu tukar ke attire tido. time ni kitorang x tahu nak tukar ape. dak2 laki kan. mane ade baju tido macam perempuan. jangankan baju tido, kadang2 ade yang x pakai baju time tido pun ade. so, kitorang x tukar baju tapi bawa bantal dan selimut.hehe..yang x bawa bantal dan selimut kene la.


Lepas tu attire mandi.hehe.. aku pakai boxer dan ikat dengan tuala. pakai baju skali la. pastu bawa sabun, berus gigi, ubat gigi, cuci muka dan sewaktu denganye. die check la satu2. biasa la bagi lelaki yang mak bapak bagi duit suh beli ubat gigi memang untuk dikongsi beramai2. so, time pegawai tu tanye sape xde ubat gigi? ramai la yang trus buat push up.hehe..ade sekali tu ade pegawai nak buka tuala peserta. aku pun x tahu la pegawai ni sanggap ke ape. xpun die memang gay. pukul 4 am, hell pun berakhir. kami diberitahu bahawa arini xde PT. tapi kene pegi colours dan arini hanya kawad bersama askar sampai ke petang.





Malam pula ade majlis meraikan kejayaan kami yang bertahan selama 4 hari itu. lebih kurang 20 orang la yang x tahan dan keluar. pegawai tu cakap lepas ni korang xkan kene macam ni lagi.adakah betul ayat pegawai tu??sama2 kita nantikan post yang akan datang di day 5..tunggu...


7 comments:

+qAsiH naDiRa+ said...

dah mcm drama bersiri ni~hahaha~tp mmg best la hidup mcm 2~tp kalau saya,sy nak hidup mcm pegawai la~senang nak ragging mana2 y patut~

LoVe R!N@ said...

hahahahahahahahah....drma pa nie...
dasyt mmg terbaik dri ladang r...

khairi said...

ceh..hidup nak senang je..sebelum bersenang,kene la bersusah2 dahulu..meh cni sye ragging awak..hehe..

khairi said...

drama pa???time ni balak ko pun kene la..x caye tanye die.haha..

LoVe R!N@ said...

drma ja lbey....tak terok mna pun...relax sudah....mnja kot korang semua tu....

khairi said...

haha..ko je la yang hebat..aku x hebat mane pun..
nak kongsi cerite je..

Anonymous said...

baguih...best product of alam....alang2 menyeluk lo ...biar sampai masuk sump tank ..huhuhu

Post a Comment