mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Thursday, January 27, 2011

day 3

salam...


macam biasa aku bangun pukul 5.55 am. x sempat gosok gigi. hanya cuci muka. dan seperti PT sebelum2 ni aku x mandi jugak.hehe..reason x mandi sebab kalau korang mandi sekarang, nanti pas PT, korang akan berpeluh balik dan mandi lagi sekali. so, daripada korang buang masa tidur 20 minit tu untuk mandi sebelum pegi PT, lebih baik korang gunekan 20 minit tu untuk mimpi indah.hehe..


pagi ni ramai yang lambat bangun sebab x cukup tido. so, mengamok la pegawai sukan tu. aku pun x pasti la samada die tahu atau wat2 x tahu yang pagi2 bute tadi kitorg kne hell. die x nak tanye sebab kitorg lewat bangun. datang2 tros marah. korang nak tau ape denda pagi tu??


ni ha.......lompat bintang 200x


cara2:  mula2 duduk mencangkung,pas2 lompat tinggi macam ni...







lepas tu,
tepuk lalat: 100 x



lepas tu,
push up:100x





yang atas ni bukan aku. tapi kawan baik aku.tough x??hehe...

belum abis penat fitness test semalam, arini bertambah lagi?? sampaikan ade 5 orang peserta yang x boleh angkat tangan langsung. aku plak tangan x leh sabun belakang badan. pergh..memang sedap la orang kata. kalau buat time petang xpe la. ni die pegi bantai time subuh. otot2 x panas lagi. tapi hati dah panas.hehe..
korang leh bayangkan x cam ne aku nak angkat takbir time subuh? semua peserta macam aku. angkat sekerat je. pas aku abis solat subuh, rase nak tergelak pun ade tengok peserta2 angkat takbir xsampai telinga.

arini group aku kene pergi laut. nak jadi pelaut sangat kan? kne la jenguk2 laut tu macam rumah sendiri. so, ape yang kitorang wat kat laut tu? tangkap ikan ke?hehe..kitorang diarah supaya memakai life jacket sebelum naik bot untuk ke kapal kat belakang alam tu. ikut jalan ni..



kalau korang penah tengok cite kat tv3 time petang2 tahun lepas, mesti korang kenal tempat ni. cerita NA O MEI kalau x silap la.


kemana agaknye kami nak pegi ni??haa....ni la destinasi kami seterusnya..





pernas propane


kapal ni kapal lame.tunggu masa nak tengelam je. ade kat belakang alam tu. kami pun naik la kapal ni beramai2. ingatkan nak bagi intro pasal kapal. rupa2nye kene terjun laut dari belakang kapal tu.


buat gaya macam ni,





pastu terjun la. tinggi oooo. macam naik space shot kat genting tu. rase roh kene tarik. sebelum ni aku x penah rase gayat. tapi lepas terjun bende ni, ape2 yang tinggi kat genting 2, aku x akan naik walaupun aku rase macam membazir je masuk tapi x naik.hehe...


pas terjun, kami berenang ke pantai. x takut sangat sebab pakai life jacket. tapi ade bahaya disitu.obor2 sangat banyak di situ. Alhamdulillah aku x kene sengat. ade 2 orang je group aku kene sengat. merah2 badan diorang.




selepas semua sampai dipantai, aktiviti hell bermula lagi. guling2 tepi pantai. yang x sempat muntah pagi tadi,muntah la time ni. keje kitorang muntah je. korang jangan tanye plak aku muntah ble..hehe... lepas tu kene minum air laut 1 botol. kalau pegawai tu banyak helah, aku lagi la banyak helah.hehe..aku wat minum tapi x telan pun. air pun banyak la jatuh. sebelum pegawai tu suruh kitorang minum, die dah minum dulu depan kitoarang. xde setitis pun air yang jatuh. 1botol beb. aku kate dalam hati, nak mampos ke orang tua ni?hehe..ye la..mane elok minum air laut banyak2. pas2 pegawai2 kat situ suh wat persembahan kat tepi laut 2. makin ramai la pegawai2 yang datang tengok. bab2 mengular ni, memang best. coz tu ramai yang datang.




petang tu kitorang xde kawad coz pegawai2 tu ade mesyuarat. so, bleh la berehat sekejap. hampir semua peserta berdengkur beb. penat kot. tapi korang rase nak ke diorang bagi kitorang rehat?silap la...malam tu macam biasa la....pukul 1 am. tapi aku rase aku sambung la kat post day 4 nanti ye.nantikan....tunggu....

4 comments:

LoVe R!N@ said...

pengawai2 tu minum air mnrel sbnrnya....
ampa semua bkn tau...

khairi said...

ceh..memang botol kosong die isi depan kitorang air laut tu..air laut kita bukan jernih sangat.

LoVe R!N@ said...

tktik ja semua tu...
ingat pegawai tak tau helah ka...
hahhahahahhaha

khairi said...

hehe..pandai2 la cari makan..

Post a Comment