mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Tuesday, January 25, 2011

day 1

salam...

Hari pertama di alam.....guess what??bangun seawal jam 5 am untuk mandi coz ade PT(physical training) pukul 5.30 am. nasib baik pertama itu aku datang awal ke pandang. yang lambat, akan dikenekan denda. bukan ape..yang lambat tu pun sebab diorang prefer solat dahulu. dan ade yang memang mat lambat. aku solat kemudian coz aku dapat rasakan kegilaan pegawai2 tu.dende bukan main hebat lagi. pagi2 dah kene guling 1 padang. pagi2 lagi dah muntah. yang awal just wat senaman ringan, jogging 1 alam sampai kul 6.30 am.

Selepas itu, aku mandi dan solat subuh. jam 7.10 am, aku dah pegi galley untuk sarapan coz ade colours(perhimpunan). korang jangan kerut dahi plak dengar bende2 pelik ni. ade banyak lagi bende2 pelik yang korang akan dengar. jam 7.30 am, semua peserta dah terpacak kat depan library.(tempat berhimpun). yang lambat pagi tadi trus datang paling awal.hehe.. maybe dende tu memberi kesan pada mereka. sambil terpacak menunggu jam 8 am, kami die periksa oleh warden bertugas. dari atas sampai bawah die tengok. siap bawa shaver lagi. warden tu memang lawak. tegas tapi friendly. yang mane keras sangat nak shave pagi tu terpaksa akur. x macho dah.

Tibe2 ade orang menjerit "one minute to colours sir". sume bersiap sedia untuk nyanyi lagu NEGARAKU, Melaka maju jaya dan live the glory(lagu alam). nak dengar lagu alam? sampai sekarang aku leh ingat lagu die. korang leh ingat ke lagu universiti and poly korang?hehe..hari2 aku nyanyi lagu ni..





here now world we are here
across the ocean far and near
alam the place to live the glory 
as master of the sea

sailing on to our dream
to stormy sea and gale
without persistence
see no resistance
strike with full energy

akademi laut Malaysia
you are the beacon for us all
glory bright and shining 
to glory and fame

alam the place to live the glory
as master of the sea.

maaf la kalau ade silap. dak2 alam yang baca ni, sila betulkan kalo salah coz aku pun bukan suke sangat nak nyanyi lagu ni.hehe..

nantikan cerita seterusnye di kolam renang yang bagi aku agak lucu la time tu..hehe..tunggu..


0 comments:

Post a Comment