mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Friday, January 28, 2011

1st sem as a junior

salam..


Selepas 1 bulan bercuti, kami kembali ke alam melaka. batch aku yang mengambil bidang engine akan dihantar ke alam terengganu. sebelum dihantar ke alam terengganu, sekali lagi hell diberi oleh senior2 pada malam hari. salam perkenalan orang kate. bukan sehari tapi sepanjang aku berada di alam melaka. nampaknye pegawai yang bagitahu yang kitorang xkan kene lagi macam induction week tu menipu. so, ramai la yang kuar alam time tu kerana tertipu. ade yang xnak keluar coz dah penat cari penjamin, tetibe nak keluar plak. aku la mangse 2. hehe..kami duk kat bangunan ni..










Junior kat tingkat atas dan senior tingkat bawah. bile macam ni, junior susah la nak buat air atau megi coz cooler dan heater ade kat bawah je. kang tengah wat megi kang senior datang. kne la paw megi junior tu. so, ramai junior yang mengambil inisiatif bawa bekal je turun. megi wat kat bilik. ble senior tanya, cakap la nak minum je air masak ni. hehe...










Inilah tempat kami belajar. sebenarnye dulu alam ade 1 je. tapi lepas MISC diambil oleh petronas, bahagian engine dihantar ke sini. so, kami berkongsi tempat belajar bersama INSTEP ni. sebab tu kalau ade orang tanye kat terengganu ade alam ke??aku jawab je alam ni kongsi ngan instep.







Ni lah tempat masuk instep dan moto2 kat situ pernah dicuci oleh kami yang didenda. di post akan datang aku akan cerita semua hell yang berlaku disini. x semua la. yang menarik je coz aku nak cepat2 ke post dimana aku belayar. nak berkongsi tempat2 menarik di luar sana nanti. tunggu......

0 comments:

Post a Comment