mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Tuesday, February 1, 2011

why ship called she?


salam..

post ni aku nak kongsi info about kapal lagi. 

kalau korang ade tengok memo yang opis bagi kat kapal,  memo tu mesti tulis macam ni...

dear capt,
 this vessel will arrive at port jabel ali,UAE. she will bla.blabla..kenapa panggil she?? 

kerana..
  1. She always wet on the bottom and drain on top  (Ia selalu basah pada bahagian bawah dan kering pada bahagian atas)
  2. There is always a great deal of bustle around her (selalu menjadi penenang disetiap kesibukan)
  3. there is usually a gang of men about (selalu dikerumuni laki-laki)
  4. She has a waist and stays (Ia selalu berkacak pinggang dan menggoda)
  5. It takes a lot of paint to keep her good looking (Selalu mencantikan dirinya dengan bedak yang tebal agar selalu kelihatan cantik)
  6. She shows her topsides and hides her bottom (Ia selalu menampakan bahagian atas dan menutupi bahagian bawahnya)
  7. It takes an experienced man to handle her correctly (Hanya lelaki  yang berpengalamanlah yang boleh menanganinya)
  8. And without a man at the helm, she is absolutely un- controllable (tanpa lelaki /tanpa helm, maka sudah pastikan ia tidak boleh dikawal ).

it all about seaman life..


    3 comments:

    Anonymous said...

    mendalam betul makna she ni kan~

    kair@ said...

    dasat...aper2 dont noty2

    mirza said...

    really nice post.. ;))

    Post a Comment