mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Friday, February 11, 2011

port Bandar Abbas, Iran

Salam.

Sebelum masuk kedalam port bandar abbas ni, aku sempat menjenguk ke luar kapal. ape yang menghairankan aku ialah laut ini berwarna merah kehijauan. bile aku tangkap gambar, laut nampak hijau je. bile aku tanye kawan aku untuk pastikan aku x bermimpi, die pun pelik gak warna laut die lain.


Nampak x merah2 sikit kat dalam kotak hitam 2?

Ni antara gambar2 yang sempat aku ambil sebelum dan semasa aku turun Bandar Abbas ni..



Tug boat

Tug boat ni digunakan semasa nak membawa kapal masuk kedalam port. untuk parking kapal.




Aku tangkap gambar keta ni coz keta ni macam comel je aku tengok.hehe.


Muke bangga dapat pegang bendera iran.

Sebenarnya aku sangat berbangga dengan Iran coz diorang antara negara Islam yang x takut pada US. 


teh iran. captain belanja. aku AJK telan je.hehe..



Ni 2nd engineer aku tolong aku tangkap. die kate bukan senang nak dapat peluang tangkap kat sini. die pun 1st time masuk sini. so, maybe lepas ni aku x sampai sini lagi.



Nampak panas tapi hakikatnye tengah sejuk skang ni. time raye aji. tapi kalau panas, memang panas gile.

So,ni je la aku leh kongsi coz kapal kontena ni x duk lame dalam port. paling lame pun 1 ari je. xdapat la nak berjalan tempat lain. duit pun bukan ade sangat.hehe..

5 comments:

Aefa Aerisya said...

bestnye leh g negara org. huhu

kim_HasNuL said...

best tuh~~`

nurulhuda said...

muke bangge elehh!

Profesor Adab said...

Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa?www.rosemujahid.blogspot.com

kair@ said...

...thniah.. ^^,

Post a Comment