mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Friday, February 4, 2011

welcome to seaman world

salam..

entry ni aku nak berkongsi pengalaman 1st time naik kapal. perkenalkan kapal pertama aku....


M.V Bunga Bidara

aku closed up kan lagi...




ni nampak cantik skit coz lepas dry dock..

kapal ni sama umur dengan aku. lahir pada tahun 1989. tapi masih kuat lagi. kat kapal ni aku x banyak blaja teori tapi banyak practical. sume skill2 repair, aku blaja dari kapal ni. kapal lama ni banyak problem die. ble banyak problem, makin banyak la aku belajar. penat tu memang la penat. tapi name pun dah kerje kan. disini aku dapat lihat yang engineer disini x seperti engineer lain. ape yang problem, engineer la yang kene repair. kitorang xde technician nak disuruh repair bende2 ni dan kitorang x hantar machinary yang rosak itu ke darat. dari kecik lagi aku nak jadi engineer macam ni. xkan asyik teori je tahu.

time aku nak on kapal ni, aku kene terbang ke singapore coz kapal ni mase tu berada di singapore. 1st time naik flight rase macam jakun sikit.hehe.. gembira dapat naik flight free. tapi pas flight ni aku rase dah xnak naik flight. ngeri naik flight ni. alhamdulillah, aku akhirnya sampai di singapore. x banyak tempat yang aku leh jalan coz 1st time pergi negara orang. nanti ape2 jadi, susahlah. duit pun xde mse 2.

2 comments:

||aLeaSaRa|| said...

oh mcm ni ye pdgn dr dekat,terasa macam kite ada kat sblh tu je he3....

khairi said...

haaa..nanti kite msuk pandangan dalaman plak..jgn lpe follow..

Post a Comment