mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Sunday, February 6, 2011

pelayaranku

salam..

M.V Bunga Bidara hanya anchor di singapore selama 1 week. aku naik kapal tapi kapal x jalan. macam yang korang tengok kapal kat laut yang x gerak2 tu. itu dipanggil kapal tengah anchor. pastu aku bergerak ke tanjung pelapas anchorage. aku hanya menunggu untuk pergi belayar dengan hati yang sedih. time tu ekonomi jatuh. gaji pun jatuh la. kapal pun banyak yang sangkut.

Lepas 3 bulan anchor, barulah bermulanya perlayaran aku ke destinasi pertama iaitu karachi, pakistan. korang penah pegi? perjalan dari malaysia ke pakistan mengambil mase kira2 5 hari. dalam masa 5 hari tu macam2 la berlaku. kapal goyang selama 3 ari. so, tido pun sambil goyang. hehe..





Ni la karachi. sory la x dapat nak tangkap gambar banyak kat sini coz kat sni juga adalah tempat tentera laut pakistan.sebenarnye, kami x dibenarkan tangkap gambar. time ni ade lebih kurang 3 biji kapal selam kat tepi tu. cuak jugak la nak amik gambar.


Time ni aku x turun coz captain x bagi. tapi xpe, dapat gak merasa nasi briani diorang. paling sedap pernah aku rase. tapi aku x penah tengok la cara diorang buat. kalau aku tengok, aku x bedal kot nasi ni.hehe..

Nantikan port yang seterusnya..

6 comments:

Anonymous said...

teruk ke cara buatan diorg?pe2 hal pun dah masuk perot kan~hahaha~

khairi said...

ntah la..kwn aku kate cara diorg wat kotor..
die yg tgk..

+qAsiH naDiRa+ said...
This comment has been removed by the author.
+qAsiH naDiRa+ said...

yang penting,perut di isi!hehe~

khairi said...

hehe..btol2..

kair@ said...

klo dah darurat ..smua xkesah..
ahhahah

Post a Comment