mari click kalau suka blog ni

Recent Visitors

Saturday, February 19, 2011

kenapa seafarer??

salam...

kerja darat....

  1. kul 6 pagi dah bersiap2 g kerja.
  2. kene hadapi traffic jam.
  3. weekend cuti.
  4. dekat ngan family dan kawan lama.
  5. kene bayar duit rumah, api, air, kereta.
  6. makan sendiri.
  7. duk dalam air cond
  8. leh main face book
  9. leh main dota ramai2..hehe..
  10. gaji banyak.
  11. leh lepak dengan kawan2.
  12. jumpe orang yang same setiap tahun.kalo x tukar kerje la..
  13. leh tengok bola.
  14. leh tengok berita.


kerja laut..
  1. 1 jam sebelum g duty bru bangun.
  2. nak pergi keje jalan kaki je ke engine room.
  3. weekend x cuti. cuti umum pun kene kerje.
  4. jauh dari family dan rakan.
  5. x yah fikir soal rumah, bil2 sume.
  6. makan free.
  7. duk tempat panas. dekat ngan engine
  8. xleh on9.
  9. main game pun sorang2.
  10. gaji cukup2 makan je.
  11. lepak ngan orang2 yang lebih berpengalaman. korang mesti taw ape yang kitorang sembang kalo ngan orang berpengalaman dan sume laki..adoi...
  12. tiap 6 bulan, jumpe orang baru. ramai kawan.
  13. nak tengok bola? tengok bola sendiri la jawabnye.
  14. xtaw langsung pasal dunia. time aku turun kapal last aritu pun aku x taw yang perdana menteri dah 2 bulan tukar.sadis...tetibe akau tengok kat berita, Najib da jadi PM dah..

perbezaan ini menunjukkan ade kebaikan dan keburukan masing2..fikir2kan dan selamat beramal..

aku nak tanye korang sikit..korang rase pekerjaan pelaut ni jahat ke??pls comment..

2 comments:

kair@ said...

hahahha dua cra yg klakar..ehhehe
xlaa mna ade jhat..,ape yg than tu buat smua ade sbb..,fkir2 kn laa k..

mirza said...

sorry to say..tapi sy memg dah terlalu serik nk bercinta dgn offshoreman..tp, pape pun terpulang pada individu kan..jaga diri, pijak dibumi yg nyata tu yg perlu.

Post a Comment