mari click kalau suka blog ni

There was an error in this gadget

Monday, March 21, 2011

1st time beraya tanpa family

salam...

raya ni aku dapat merasakan perasaan orang jauh yang tak dapat beraya bersama keluarga. apa boleh buat, aku ada tanggungjawab untuk negara. kalau kami takde, maka akan lumpuh la segala aktiviti perdagangan di negara ini.

malam raya aku menolong cook aku menyiapkan juadah raya. kuih tak banyak. apa yang special time tu hanyalah ketupat. rendang ada tapi lemang xde. apa boleh buat. selepas tu operasi menghias tempat makan. dah macam raya kat kampung dah aku rasa.






kami sama2 menghias sebaik mungkin..

menjelang pagi raya, kami diberi kelonggaran untuk takbir raya dan solat raya.







ni je la orang malaysia yang ada kat atas kapal ni dan takbir beramai2.

pas takbir, solat aidilfitri dan seterusnya khutbah..

pas2 ape lagi?? ambil gambar sebagai kenangan bersama la..




pastu makan juadah hari raya bersama..










makan sampai kul 10 je.pastu kerja balik. malam pun ade jamuan lagi.. ape yang aku respect philipine ni coz diorang sentiasa bertolak ansur dalam aspek keagamaan berbanding masyarakat malaysia berbilang kaum sendiri. bukan terjadi di kapal ni tapi di kapal aku yang akan datang..so, ni jela yang boleh aku ceritakan dan berkongsi pengalaman..

1 comments:

kair@ said...

syes ..sO swettt...

Post a Comment